t

t

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Vauva-arki

Vauva-arki on lähtenyt käyntiin hieman hermoja koettelevasti. Ensimmäiseksi omat tissit! Maito tulee niin jumalottamasti. Hetken kun on ilman liivejä, niin kunnon vesiputous alkaa. Yritä nyt sitten aamusta vaihtaa vaippaa, kun saa vain tulvan aikaiseksi. Yöt joudun nukkumaan pyyhkeen päällä. Aamut alkaa aina tissien pumppaamisella, sillä ne tulevat niin kipeiksi ja raskaiksi täyttyessään. Imetys vaavilla on vielä vähän hakusessa. Otteen löytäminen välillä tuottaa vaikeuksia. Pää keikkuu minne sattuu, naaman muuttuu punaiseksi ja sitten kuuluukin "pyäää". Ihan kuin se edesauttaisi otteen löytämistä. Samalla tarjottava tissi vuotaa siinä ja pian vaavin naama onkin maidon peitossa. Varsinkin yöllä hermot on kyllä niin tiukilla ja välillä turvauduinkin asettamaan rintakumin, että pääsee nopesti jatkamaan unia. Olenkin pohtinut onko se normaalia, että 2vk ikäisellä vauvalla imetys on vieläkin hakusessa? Mutta on lapsonen silti saannut hyvin maitoa imetysongelmasta huolimatta, kun tiistaina neuvolatädin käynnillä painosta puuttui enää 30g, että oltaisiin oltu syntymäpainossa.
Nyt tämä on keksinyt sitten tämän pulauttelun. Imetyksen jälkeen vauvaa ei uskalla siirtää yhtään, ettei mahassa ala myllertää ja puklut lentelemään. Olen koittanut ruokailun päättteeksi röyhtäyyttää nostamalla vauvan olkapäälle ja taputtamaan selkää. Välillä röyhty onnistuu, välilä vauva alkaa kitisemään, että haluaa ala ja välillä saan puklut pitkin selkää. Puklujen lisäksi välillä päälleni saan sinapit ja pissat. Pyykkiä vain satelee. Oma aika on koetuksella. Kun lapsi nukkuu tekisi mieli nukkua itsekkin, mutta silloin pitää käyttä tilaisuus hyväksi ja tehdä esim ruokaa, käydä suihkussa ja pyykätä ym. Päivät vain hurahtavat.
Noh, vielä toistaseksi olemme saanneet "helpon" vauvan. Itkut yleensä tietää mistä johtuu eivätkä ne kestä pitkään. Kyllä se kaikesta huolimatta on tuonnut paljon iloa ja naurua. Nyt alkaa olemaan kaikki vieraatkin käynneet tässä, niin on aamupäivät rauhallisempia.
Yllättynyt olen kuinka nopeasti olen palautunut. Painoa lähtenyt jo melkeen 10kg. Niin hoikka olo, kun on kaiken maailman turvotukset lähtenyt ja näkee omat varpaatkin :)

3 kommenttia:

  1. Tollasta se meilläkin oli alkuun, mutta kyllä se aika nopeesti alkoi tasaantumaan :) Kannattaa vaan koittaa levätä mahdollisimman paljon ja muutenkin elää samaan rytmiin, kun vauva. Pulauttelukin taitaa olla tosi yleistä noin pienillä. Aadallakin lensi imetyksen jälkeen kaaressa maidot aina pihalle :D

    Mutta toivotaan, että se arki muuttuu pikkuhiljaa vähän helpommaksi. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se arki tosta aivan alusta helpottuu jonkun verran ja tosiaan itse ainakin elin sellasessa omassa kuplassa eikä siitä ajasta enää hirveästi ole muistikuvia, vaikka meidän tyttökin vasta 2,5kk! Haasteita on tietty koko ajan, ja ne muuttuu mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa. Kun löytää tietyn rytmin elämään niin kyllä saa huokaista helpotuksesta :) Onnea pikkuisesta <3

    VastaaPoista
  3. Joo niin tuo neuvolan tätikin vakuutteli olevan normaalia muutaman viikon ajan. pitäisi vaan jaksaa :)

    VastaaPoista