t

t

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Maitoa liian vähän?

Maidon tulo ihmetyttää. Alussa maitoa vain tuli tolkuttomasti, mutta nyt kuitenkin on vähentynyt. Stressaan jatkuvasti, että onko minulla maidon tulo loppumassa vai onko tämä juuri sitä tasoittumista (maitoa tulee sen mukaa mitä vauva tilaa). Yön aikana maitoa tulee enemmän ja aamulla syötön jälkeen pumppaan maitoa pois, jotta pääsen itse tekemään aamu askareita ja Aleksi hoitaa syötön. Sen jälkeen kuitenkin tuntuu, että maito ei meinaa millään nousta. En oikein saa sitä pumpattuakaan ja näyttää siltä, kuin vauva ei saisi maitoa sieltä oikeen imettyä. Välillä hieman kiukututtaa, mutt asitten saattaakin olla hetken tyytyväinen ja silmät alkaa pilkkiä. Vauva on kuitenki levoton päivisin ja ei tahdo millään nukkua tai jos nukahtaa niinuni kestää max 2h. Hän hamuilee tissiä, muttei kuitenkaan tunnu syövä. Eilen kävin ostamssa tuttelia ja lisäsin sitä omanmaidon sekaan. Hyvin näytti maistuvan, mutta vauvan saamine uneen on piiiitkä prosessi. Tänään taas vauva on syönnyt kunnolla viimeksi puolen päivän jälkeen muuten vain tissutellu. Tissille pitää päästä, mutta ei tunnu maistuvan. Tuttelikaan ei ole oikein uponnut.
Huomasin tässä vauvalla olevan ihan valkoinen kieli ja aloin googlettamana tietenkin asiaa. Nyt epäilen, että hänellä saattaisi olevan sammasta ja ehkä se vaikeuttaa syömistä. Lähtee puolukkamehu testiin!Sressaan silti sitä, että minulta ei tule tarpeeksi maitoa. Voiko liian nopean oman painon pudotuksella olevan tekemistä asian kanssa? Tai sitten, jos tosiaan vauvalla on sammasta ja vain tissuttelee eikä ime kunnolla, niinse vaikuttanut, ettei sitä maitoakaan tule paljoon. Tiedän, että se ei ole maailman loppu jos maitoa ei tule, mutta tulee kuitenkin pettynyt olo, jos maidon tulo loppuu kokonaan... Aina minun kroppani vammailee.
Osasto reissun jälkeen mieltäni on jäännyt kummittelemaan, etten pysty ruokkaimaan lastani, vaikka kuitenki neuvola käynnillä selvisi, että viikossa on vauvalla tullut hyvin 200g painoa lisää, ja pikkuisen masu on kyllä aikamoinen pallo.
Ihmetyttää kuitenkin kun toissa päivänä maitoa ei meinannut tulla millään, mutta eilen taas tunsi oikein kuinka tissit täyttyy ja maitoa taas tihkui putosmaisesti. Tänään taas tullut jotenkin vähemmän. Onko sekään normaalia, että välillä maitoa tulee enemmän ja välillä vähemmän eri päivinä tai tiettyyn aikaan päivästä?

1 kommentti:

  1. Ehkäpä on tosiaan kyse vain siitä, että maidontulo mukautuu tilauksen mukaan. :) Lisämaidon antaminen saattaa häiritä tätä tuotantoa..

    En ole mikään imetyksen asiantuntija vaikka aikoinaan kahlasinkin imetystukisivustot läpi ja jouduin kokeilemaan kaiken maailman temput imetyksen onnistumiseksi. Meillä vauva ei saanut kunnon otetta rinnasta ja sai rintaraivareita. Annoin pullomaitoa rintamaidon ohella, vähitellen imetys lakkasi kokonaan ja vaikka pumppasin yhä maitoa niin lopulta senkin tulo lakkasi. 3kk iässä oltiin siirrytty kokonaan kaupan maitoon.

    Aluksi tunsin suurta turhautumista ja suoranaista häpeääkin siitä, ettei imetys onnistunut, mutta myöhemmin olen antanut itselleni armoa. Tärkeintä, että lapsi saa ravintoa, tuli se sitten tissistä tai kaupasta. :)

    VastaaPoista